Skip to main content

Geoprostorová řešení a jejich ekonomický dopad

By 10 února, 201812 ledna, 2021Google, Řízení lidských zdrojů, Služby
rozwiaznia_geo_glb

Geoprostorová řešení (technologie určené k sběru, zpracování a manipulaci s daty obsahující určitý druh geografické informace) mají významný ekonomický dopad na různe oblasti. Není problém poskytnout reálné případy, napríklad řidiči používají údaje z map a reálného provozu na cestách aby našli nejrychlejší cestu a tím ušetřili palivo i jejich čas. Geoprostorová řešení mají vliv na celou společnost a zároveň pro ni vytvářejí benefity, například monitorováním environmentálních změn, nebo podporou správy elektrických sítí. Níže naleznete několik statistik, které, jak doufáme, Vám umožní lépe si uvědomit přidanou hodnotu geoprostorových řešení.

Geoprostorová řešení umožnili zvýšení zisku nejméně o 5% a tato řešení jsou využívána společnostmi, které celkově přispívají přibližne 75% do globálního HDP.
Obchod ve světě v celkové hodnotě $1 200 miliard je spojený s digitálními mapami.
Geoprostorová řešení snížili reakční dobu záchranných složek o 20%, což znamená, že pomohli zachránit více životů.
Díky optimalizaci cest snížili digitální mapy dobu strávenou na cestě v průměru o 12%.
32% respondentů odpovědělo, že se díky geoprostorovým řešením cítí bezpečněji, například díky lokalizování nejbližší nemocnice nebo policejní stanice.
Geoprostorová řešení mohou snížit produkci emisí CO2 o 5% ročně.
52% respondentů odpovědělo, že bez geoprostorových služeb integrovaných na stránkách prodejce by nedokončili svůj nákup.
V roce 2016 průmyslové odvětví geoprostorových řešení a služeb vygenerovalo zisk v přibližné hodnotě $400 miliard.
Spotřebitelé ušetří až 21 miliard hodin ročně při nákupu díky geoprostorovým řešením.
Přes 90% světové online populace užívá digitální mapy různými způsoby (většinou sociální sítě, nebo vzdělávací aplikace).

Tento článek je součástí čtvrtletního zpravodaje. Přihlaste se k odběru abyste mohli dostat více informací o geoprostorových řešeních.