Skip to main content

Nové funkce a změny rozhraní – GeoTask 17 je k dispozici

By 16 září, 202116 prosince, 2021Řízení lidských zdrojů

Nedávno jsme vydali novou verzi aplikace GeoTask, naší Field Service Management aplikace. Každé vydání přináší vylepšení výkonu a funkcí, aby správa terénních prací byla ještě jednodušší. Co je nového v GeoTask 17, v aplikacích pro dispečera a terénního pracovníka?

Nové vlastnosti

Vylepšené plánování: dispečer může plánovat práci výběrem pracovníků z několika oblastí současně. Při plánování posádky vidí dispečer pouze dostupné zdroje, takže terénní pracovníky nelze rezervovat současně v jiných posádkách. Může také zobrazit a upravit dovednosti pracovníků požadované pro úkoly a upravit pracovní dobu posádky.

Nedostupnost posádky: dispečer může zaznamenávat jednorázovou i opakující se nedostupnost – tato funkce ještě více zefektivní plánování a plánování úkolů.

Vylepšené reporty: nyní můžete filtrovat výsledky hledání v reportech podle podrobností úkolu. Díky tomu mají dispečeři a manažeři všechny potřebné informace v jednom přehledu, což šetří čas. Nyní lze výsledky filtrovaných zpráv exportovat do souboru CSV.

Uživatel má přístup k základním funkcím z kontextové nabídky jednotlivých prvků: posádky, úkoly. Možnost navigace k modulům najdete na bočním panelu.

Přehledné rozhraní – dispečerská aplikace

GUI webové aplikace dispečera je nyní přizpůsobeno designu mobilní aplikace. Všechny změny zlepšují uživatelskou přívětivost aplikace GeoTask a činí ji intuitivnější a jednodušší na používání. Uživatel může také upravit rozložení prvků podle svých preferencí:

  • Je možné skrýt vybrané prvky (mapa, seznam úkolů, plán), takže aplikace zobrazí pouze informace, které uživatel aktuálně používá. Pokud například vypnete zobrazení mapy, aplikace přizpůsobí velikost okna plánu šířce obrazovky. To umožňuje uživateli soustředit se na potřebné prvky, např. seznam úkolů a plán.
  • Nyní můžete ovládat počet sloupců s potřebnými informacemi o jednotlivých posádkách přímo v Ganttově diagramu, stejně jako název posádky a oblast. Kromě toho lze zobrazení jednotlivých sloupců povolit nebo zakázat a šířku sloupce lze upravit.
  • Uživatel může upravit velikost okna Ganttova diagramu: šířku i výšku, což ovlivňuje velikost mapy a seznamu úkolů.
  • Přiblížení a oddálení zobrazení plánu – toto dlouho očekávané vylepšení umožňuje uživatelům upravit dlaždice úkolů a zlepšit počet zobrazených úkolů.

Při práci na GeoTask UX/UI jsme se zaměřili na přehlednost Ganttova diagramu. Pokud se například doba provádění úkolů překrývá, dlaždice úkolu zčervená. Díky tomu si může dispečer konfliktu lépe všimnout a plán okamžitě opravit.

Co pro vás ještě můžeme udělat?

GeoTask vám umožňuje efektivně řídit velké množství úkolů v terénu a plánovat práci bezkontaktně, což je důležité zejména v době pandemie. Podívejte se, jak vám můžeme pomoci, a vyzkoušejte si novou verzi našeho softwaru – zjistěte, jak můžete z GeoTask těžit: