Skip to main content

Snadná správa práce subdodavatelů v terénu pomocí systému pro správu služeb v terénu

By 8 července, 202418 července, 2024Řízení lidských zdrojů
00_header

Řízení práce v terénu může být náročné, protože je třeba koordinovat a zohlednit řadu faktorů. Složitost se zvyšuje s rostoucími úkoly, požadavky a omezeními. Když se k tomu přidají složitosti spojené se zpracováním úkolů od různých zákazníků a úkolů pro subdodavatele, náročnost se znásobí.

V tomto článku se zabýváme tím, jak systémy pro správu terénních služeb (FSM), jako je GeoTask, umožňují společnostem efektivně řídit terénní služby prováděné subdodavateli.

Klíčové prvky pro efektivní práci v terénu a spolupráci s klienty a subdodavateli

Efektivní práce v terénu závisí na čtyřech zásadních faktorech:

Efektivní komunikace

Zajištění plynulého toku jasných a podrobných informací je pro splnění úkolu zásadní. Nepřetržitá komunikace se subdodavateli, zadavateli a koncovými zákazníky je zásadní.

Bezchybná koordinace práce

Klíčové je vytvoření rozvrhu práce v terénu, který optimalizuje pracovní dobu a dovednosti zaměstnanců. Tím se zabrání plýtvání časem na zbytečné cesty nebo úkoly, které přesahují odbornost zaměstnance.

Monitorování a kontrola plnění úkolů

Průběžný přehled o průběhu plnění úkolů umožňuje rychle reagovat na případné problémy a překážky. To umožňuje včasné úpravy plánů, zvýšení efektivity a lepší sladění s možnostmi posádky v terénu.

Flexibilita

Rychlé přizpůsobení harmonogramů měnícím se podmínkám a neočekávaným okolnostem je klíčem k řízení více polních posádek současně.

Systémy pro řízení služeb v terénu podporují všechny tyto oblasti.

Náš systém FSM, GeoTask, umožňuje rychlé plánování optimálních harmonogramů, přidělování úkolů zaměstnancům a průběžné sledování jejich plnění.

Efektivní komunikace mezi dispečery, pracovníky v terénu a koncovými zákazníky je udržována prostřednictvím systému notifikací a mobilní aplikace. Pracovníci v terénu mohou pomocí aplikace hlásit splnění úkolů přímo z terénu a poskytovat klientům v reálném čase aktuální informace o jejich zakázkách nebo zadaných úkolech.

GeoTask také automaticky generuje podrobné zprávy o dokončených pracích. Můžete snadno vytvářet přehledy zaměřené na úkoly přidělené konkrétním subdodavatelům nebo lokalitám.

Zlepšení spolupráce se subdodavateli pomocí GeoTask, našeho systému FSM

Spolupráce se subdodavateli často znamená delegování některých nebo všech úkolů na externí společnosti, což vyžaduje koordinaci práce vaší společnosti s prací subdodavatelských posádek. Jaká jsou s tím spojená rizika?

Hlavním problémem je nedostatečná kontrola prací prováděných subdodavateli a nedostatečná informovanost o jejich postupu. Jakmile jsou úkoly zadány subdodavatelům, může se stát, že až do předložení závěrečné zprávy o dokončení prací nebudete dostávat aktuální informace o jejich průběhu nebo případném zpoždění Tento nedostatek informací v reálném čase brání plánování následných úkolů a znesnadňuje informování koncových zákazníků o stavu jejich zakázek nebo zadaných prací.

GeoTask, náš systém FSM, tyto problémy řeší tím, že umožňuje bezproblémové řízení jak posádek subdodavatelů, tak vašich vlastních týmů v rámci jednotné platformy. GeoTask poskytuje jasný přehled o přiřazení posádek, identifikuje, která posádka patří ke kterému subdodavateli, a umožňuje efektivně přidělovat úkoly konkrétním týmům. Pomocí GeoTasku můžete také sledovat postup prací v reálném čase.

Zlepšení spolupráce se subdodavatelskými posádkami pomocí mobilní aplikace GeoTask

Mobilní aplikace GeoTask výrazně zlepšuje práci v terénu a zvyšuje komfort a efektivitu mobilních pracovníků. Členové subdodavatelské posádky získají přehled o kompletním pracovním plánu na aktuální a následující dny spolu s přidělenými úkoly. Nemají však přístup k informacím o úkolech přidělených ostatním členům posádky nebo jiným subdodavatelům.

Tento úplný přístup k rozvrhu úkolů v kombinaci s bezproblémovou komunikací a rychlým upozorněním na dokončení úkolu umožňuje zaměstnancům rychle přejít k následujícím úkolům, čímž se zvyšuje celková efektivita práce.

01_ilustrace

Odpovídá GeoTask vašemu modelu spolupráce se subdodavateli?

Každá společnost funguje jedinečně a spolupráce se subdodavateli se může lišit od jednoduchého modelu zahrnujícího jednoho subdodavatele až po složitý scénář s více subdodavateli. Vaše společnost může také najímat subdodavatele a zároveň sama vystupovat jako subdodavatel a plnit úkoly zadané třetími stranami.

GeoTask je navržen tak, aby vyhovoval jakémukoli modelu spolupráce. Lze jej snadno přizpůsobit tak, aby vyhovoval vašim specifickým logistickým procesům. Prozkoumejme několik příkladných scénářů spolupráce.

Scénář 1: Řízení a zadávání úkolů zaměstnancům i subdodavatelům

GeoTask usnadňuje komplexní správu úkolů, která zahrnuje úkoly přidělené vašim zaměstnancům i subdodavatelským týmům.

V tomto scénáři vytváří zadavatel harmonogramy jak pro své posádky, tak pro posádky subdodavatelů, přičemž si zachovává kontrolu nad přidělováním úkolů.

Výhody pro zadavatele:
  • Plná kontrola nad úkoly s možností rozhodnout, kdo je bude vykonávat.
  • Efektivní vytváření pracovních plánů pro všechny posádky.
Výhody pro subdodavatele:
  • Optimální pracovní rozvrh pro zaměstnance subdodavatelů s ohledem na jejich vlastní pracovní kalendář sdílený se zadavatelem.
01_schema
02_schema

Scénář 2: Předávání úkolů subdodavatelům bez přímého řízení

V tomto případě zadavatel generuje úkoly a předává je konkrétním subdodavatelům, aniž by je přímo řídil. Subdodavatel je zodpovědný za plánování, přidělování a správu úkolů a využívá GeoTask k zefektivnění těchto procesů.

V tomto modelu subdodavatel funguje jako místní správce. Po dokončení úkolů předá subdodavatel zprávy a podrobnosti o dokončení úkolů společnosti, která je uvedla do provozu.

Výhody pro zadavatele:
  • Snížení režijních nákladů na řízení, což společnosti umožňuje soustředit se na hlavní činnosti.
  • Společnost dostává konzistentní a podrobné zprávy generované systémem GeoTask o úkolech provedených subdodavateli. Tyto zprávy lze využít k další analýze a ke zlepšení řízení práce.
Výhody pro subdodavatele:
  • Samostatnost při řízení a zadávání úkolů, což vede k větší flexibilitě a efektivitě.
  • Možnost využívat GeoTask pro optimální plánování úkolů a sledování jejich průběhu.
  • Rozšířené možnosti reportování, které informují zadavatele.
03_schema
04_schema

Scénář 3: Působení jako zadavatel i subdodavatel

GeoTask je ideálním řešením pro komplexní modely spolupráce zahrnující společnosti, které slouží jako prostředníci mezi zadavateli a jejich vlastními subdodavateli.

V tomto scénáři společnost plní úkoly pro jednu nebo více zadavatelských společností a zároveň najímá své vlastní subdodavatele. Zvláště přínosné jsou funkce GeoTask pro koordinaci prací mezi více posádkami a společnostmi, automatické plánování, sledování postupu prací a generování zpráv.

GeoTask umožňuje rychle stanovit optimální harmonogramy prací, spravovat úkoly přidělené konkrétním zadavatelům a subdodavatelům, sledovat postup prací a efektivně vykazovat dokončení úkolů.

Výhody pro zadavatele:
  • Společnost sleduje průběh svých úkolů bez přístupu k informacím o úkolech, které patří jiným subjektům.
Výhody pro subdodavatele:
  • Snadno rozlišuje úkoly zadané různými společnostmi.
05_schema
06_schema

Pojďme si promluvit o využití GeoTasku pro vaši firmu

Upozornili jsme pouze na několik příkladů scénářů spolupráce se subdodavateli, které mohou těžit z možností GeoTasku. Máte zájem dozvědět se více o tom, jak lze GeoTask přizpůsobit potřebám vaší firmy? Kontaktujte nás ještě dnes!

Nová verze GeoTasku

Objevte vylepšení v nejnovější verzi GeoTasku! Díky vylepšené spolupráci se subdodavateli, lepšímu plánování a robustnímu zabezpečení dat je tu GeoTask 20, který pozvedne úroveň řízení terénních služeb.

Přečtěte si náš článek!
08_ilustrace